Starea interioară de bine – cum să o obții

Este sufletul tău în armonie sau din contră, în conflict cu mintea ta? Te frămânți cum să scapi de singurătate, plictiseală, tristețe ori sărăcie, datorii?

Bine ai venit pe acest blog!

Starea interioară de bine este darul cel mai de preț pe care ți-l oferi tu ție însuți, cât și celor dragi, chiar vieții.

Starea interioara de bine este pacea obținută în acel timp si spatiu în care stai de vorbă cu sufletul tău, fie că faci o plimbare în natură ori te afli în casa ta, colțul tau, templul tau.

Acolo, în locul în care îți dai toate măștile jos și îți privești viața, realizările cât și întârzierile, eșecurile exact așa cum sunt ele, necosmetizate. Le vezi, dar nu le cataloghezi într-un fel anume și mai ales nu te judeci pe tine, ci accepți faptul că până la acest moment ai făcut atât cât ai putut, atât cât ai știut. Însă îți asumi totul și nu dai vina pe exterior, pe situațiile, evenimentele sau oamenii din jurul tâu.

Abia apoi începi să cauți soluții creative. Tu știi că ești capabil să crești, să evoluezi, să te îmbunătățești. Tu ești în puterea ta personală, în același timp și bland cu tine, cu viața ta, cât și cu ceilalți.

Starea ta interioara de bine se activează însă numai atunci când renunți la stres, la un mod limitativ de supraviețuire și trăiești conștient.

Posibil că ai auzit de sintagma:

Fight, Fly, Freeze

În caz de pericol, real sau imaginar, mintea noastră primitivă are ca răspuns una dintre cele 3 alternative:

 1. FIGHT – luptă, iar asta se traduce prin agresivitate.

Agresivitatea este de mai multe feluri:

Agresivitatea este emoțională atunci când trăiești emoții negative, de vibrație joasă. Nu le conștientizezi, nu ți le asumi și evident că nu ai cum să le transformi în energie benefică. De aceea, ești agresiv  la nivel emoțional, iar înainte de orice cu tine însuți, abia apoi cu ceilalți ori față de evenimentul, situația în cauză.

Agresivitatea poate fi mentală atunci când gândești negativ despre tine sau despre alți oameni, evenimente, situații.

Agresivitatea poate fi atitudinală, atunci când intimidezi, manipuleazi, controlezi, învinovățești un alt om, o situație ori un eveniment pentru tot ce nu îți place ție în viața ta.

Agresivitatea poate fi și fizică, atunci când te manifești prin gesturi brutale, insinuante, chiar prin lovituri.

 1. FLY – fugi, adică te retragi emoțional, mental, atitudinal și fizic

Nu ți-ai dezvoltat capacitatea de a reacționa natural, firesc, iar de aceea tu ieși, pur și simplu, din încăpere sau din viața persoanei respective, din situația sau evenimentul în cauză, ca și când acestea nu ar fi existat.

 1. FREEZE – îngheti, adică nu ai nicio reacție și te prefaci că nu s-a întâmplat.

Abia atunci când ștergi din mintea ta, mai precis din subconștient, acest program care dă un răspuns automat, și îți accesezi mintea superioară, vei putea începe să trăiești starea interioară de bine.

Din nefericire, cei mai mulți oameni își folosesc doar mintea primitivă, ceea ce nu îi diferențiază prea mult de animale.

Iată de ce numai cel care caută să înțeleagă profund viața, interioară și exterioară, își va urma chemarea sufletului, a spiritului, manifestată prin mintea superioara, intuiție și va avea astfel răspunsurile la toate întrebările sale, care au fost dealtfel întotdeauna acolo, în interiorul său.

Starea interioara de bine este confundată uneori cu egoismul sau narcisismul.

De ce?

Pentru că noi am fost crescuți, educați să îi mulțumim pe ceilalți, să fim ‘people pleaser’. Să mergem în exterior, să cerșim ce credem noi că avem nevoie, iar asta doar ca apoi să primim la schimb recunoștință, afecțiune, iubire, încredere, siguranță, soluții.

Dar toate acestea se află deja în fiecare dintre noi, sunt doar la un click cu sufletul tău. Doar să îți dai voie să le observi, să le dai atenția și grija ta, iar ele se vor manifesta.

Tu ești destul de bun și meriți tot ce este mai frumos de la viață, indiferent ce faci acum sau ai făcut în trecut, indiferent ce ai gândit sau ce gândești acum.

Tu te-ai născut cu drept divin la sănătate, iubire și bani. Aceasta este normalitatea, pe care însă o atingi doar atunci când renunți la stările de vibrație joasă, negativă și dobândești stări noi, cum ar fi cele de recunoștință, încredere, bucurie, disciplină și determinare.

La urma urmei, este datoria ta față de tine, față de copilul sau copiii tăi și față de toți ceilalti, față de viață. Acum știi toate aceste lucruri, ai informație nouă și nu mai ai scuze. Alege conștient să crești din toate puctele de vedere pentru  că viața ta este responsabilitatea, cât și creația ta.

Iată de ce, pentru a trăi starea interioară de bine, este necesar să intri conștient în procesul de dezvoltare personală și spirituală. Eu sunt aici pentru tine, ca să îți fiu alături pe calea ta către armonie și împlinire.

💝Puterea Secretă a Magiei Feminine:
https://nicoletanussthaler.ro/puterea-secreta-a-magiei-feminine/

Hits: 104

2 Comments
 • Ema
  Posted at 09:49h, 18 august Răspunde

  Sunt impresionat, trebuie sa recunosc. Rareori intalnesc un blog care este atat educativ, cat si interesant si, fara indoiala, ai dat in cui. Problema este ceva despre care nu destui barbati si femei vorbesc inteligent. Acum sunt foarte fericit ca am gasit asta in timpul vanatorii de ceva legat de asta.

  • admin
   Posted at 09:58h, 18 august Răspunde

   Multumesc mult pentru prezenta si un asa comentariu dragut. Este minunat atunci cand munca mea este apreciata!

Postează un comentariu

error: Content is protected !!